İnşaat Nem Kurutma

İnşaat nem kurutma için doğal kurutma işlemi uygulandığı takdirde binalar geç bitiriliyor ve sahiplerine geç teslim edilmesi inşaat kurutma cihazı ile önlenir.

İnşaat Nem Kurutma

İnşaat Nem Kurutma

Yeni binalar da kaba ya da ince inşaatı yapılırken gerek hava koşulları gerekse çimento, beton ve benzeri uygulamaların kuruması için belirli bir zamanın geçmesi gerekiyor.

İnşaat nem kurutma için doğal kurutma işlemi uygulandığı takdirde binalar geç bitiriliyor ve sahiplerine geç teslim ediliyor.

İnşaat firmaların bu gibi durumlarda önlem alıp bir an önce inşaat nemi kurutma işlemini yaptırmaz ise hem zaman kaybedecek hem de mali açıdan para kaybına uğrayacak ve çok yönlü zarar etmiş olacaklar.

Böyle bir sorunla karşılaşmak istemeyen firmalar inşaat ortamında bulunan nem ile rutubetin yok edilmesi ve inşaatı zamanında bitirebilmek için inşaat nem kurutma cihazı kullanması gerekiyor.

Bilindiği gibi inşaat yapımı esnasında betonun içine gerek hava şartlarından dolayı gerekse başka sebeplerden dolayı su, nem ya da rutubet sızabiliyor.

Bu durum fark edilmediği takdirde ilerisi için küf oluşumlarına sebebiyet verebilecek, binanın ömrünü kısaltacak ya da insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşabiliyor.

Bina tamamlandıktan ve insanlar oturmaya başladıktan sonra yapılan kurutma işleminde hem geç kalınmış oluyor hem de ekstra maliyetler oluşuyor.

İnşaat nem kurutucu bu noktada devreye giriyor. İnşaatların kısa süre içinde bitirilerek sahiplerine teslim edilmesi için inşaat neminin doğal olmayan yollarla kurutulması gerekiyor.

Ayrıca inşaat süresi içerisinde yağan kar ve yağmurlar da veya su tesisatında yaşanabilecek sorunlar da su ve sel baskınlarına neden olabildiği için betona su sızması ve nem işlemesi ihtimali çok yüksek bulunuyor.

Bu sorunun önüne geçilmediği takdirde ne kadar boya yapılırsa yapılsın oda ne kadar havalandırılırsa havalandırılsın nem sorunu çözülmüyor.

Nem sorunu kalıcı olarak çözülmediği sürece de küf ve rutubet problemi ve bu problemden kaynaklanan koku devam ediyor.

Nem kurutma cihazları ile bu sorun yaklaşık 2 hafta gibi bir sürede gideriliyor.

İnşaat yapılırken şap, sıva, parke, epoksi ve benzeri uygulamaların yapılabilmesi için inşaat alanındaki nem oranı yüzde 90’ın altında olması gerekiyor.

Eğer şap döküldükten sonra ortam nemi ideal nem oranına indirilmez ise parkelerde başta şişme olmak üzere çok sayıda sorun yaşanabiliyor.

Kurutmanın doğal yollarla yapılması da zaman alacağı için inşaat kurutma, nem alma ve nem kurutma cihazları ile yapılması yani doğal olmayan yollardan gerçekleştirilmesi gerekiyor.

İnşaat nem kurutma yapmanın faydaları arasında ısıtma maliyetlerinde tasarruf, boyama ve yer kaplama işlemlerinin erkenden bitirilmesi, inşaat süresinin kısalması, önceden gerçekleştirilen inşaat kurutma işleminden dolayı bina kurutma işleminde düşük maliyet gibi faydalar bulunuyor.

İnşaat nem kurutma konusunda profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyuyorsanız eğitimli ve konusunda uzman ekibimizle size bir telefon kadar yakınız.

#inşaatnemkurutma #inşaatkurutma #inşaatnemikurutma